“Mountainbiken is ultiem buitenspelen voor mij. Wanneer het net geregend heeft en dat ik onder de modder terug kom, dat is toch lachen. Om na mijn opleiding als sportleider aan het werk te kunnen gaan, krijg ik veel praktijklessen waaronder mountainbiken.”

“Concentreren, inschatten waar je heen gaat, samenwerken met anderen, anticiperen en meeveren op onverwachte situaties. Vaardigheden die wij leren tijdens het fietsen. Een van de mooiste mountainbike routes in Ede is de route over de Ginkelse Heide. Het is een route door de bossen van Ede, rondom de heide. Heuveltjes, zandpaadjes, kleine takken, kuilen, allerlei verschillende soorten uitdagingen en terreinen waar als je even niet goed oplet, je na een verkeerde inschatting zo op je snuffert ligt. Gelukkig is het nog altijd goed afgelopen.”

“Bij inspanning hoort ontspanning. Een belangrijk onderdeel in de sport is rust. Vaak is het na school hollen naar mijn stage of bijbaan. Waar mogelijk ontspan ik na een intensieve sportieve dag door even een moment rust te nemen. En soms ook door mijn ogen te sluiten. Dan ben ik zo weer opgeladen voor een drukke avond”.

Ook een bijzonder fietsverhaal? Doe mee met de #IKfiets campagne in aanloop naar het NK Wielrennen in Ede. Verhalen zijn er om doorverteld te worden! Aanmelden kan via info@sportservice-ede.nl