“Meer dan 400 wielershirts veel? Ach, het is een uit de hand gelopen hobby.”

“In 2006 moest ik vanwege een blessure stoppen met hardlopen. Een alternatief voor hardlopen werd wielersport voor mij. En toen ik Hennie Kuiper ontmoette, is het balletje gaan rollen. De tentoonstelling 30 jaar wielersport in Veenendaal, de Tour de France in Utrecht en Rotterdam, de Giro d’Italia in Apeldoorn en Nijmegen. Dit heb ik samen met anderen kunnen realiseren met de collectie wielererfgoed dat ik in de jaren heb verzameld.”

“Het meest recent museum waar ik pro deo voor werk is het Koersmuseum Roeselare in België. Deze is aangevuld met de collectie van het Hennie Kuiper museum. Via werkzaamheden voor deze twee musea heb ik mensen en renners uit de wielersport leren kennen. Onder wie Joop Zoetemelk, Steven Rooks, Jan Janssen, Rob Harmeling, Theo Bos en Karsten Kroon. Uiteraard heb ik ook een aantal wielershirts van hen.”

“Tonnie Eijk (pianist) heeft een mooie en zeldzame wielercollectie. Met regelmaat leen ik bijzondere stukken van hem voor verschillende exposities. Mijn zoon is de liefde voor de wielersport met de paplepel ingegoten. Of hij het straks van mij gaat overnemen? Dat zou zo maar kunnen.”

Ook een bijzonder fietsverhaal? Doe mee met de #IKfiets campagne in aanloop naar het NK Wielrennen in Ede. Verhalen zijn er om doorverteld te worden! Aanmelden kan via info@sportservice-ede.nl