“Ik wil heel graag het goede voorbeeld geven, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik nu niet in mijn meest fitte vorm verkeer. Een feit waarmee ik thuis door mijn vrouw en kinderen regelmatig om de oren wordt geslagen. Daarom ga ik deze challenge aan: 3 maanden lang minimaal 3 keer per week van mijn huis naar mijn werk fietsen. Dat is zestig kilometer per dag!”

“Het lijkt me geweldig om ’s avonds na een vergadering over de Ginkelse Heide te fietsen en wilde zwijnen te zien. Of om de file in te halen en eerder thuis te zijn dan een collega in de auto. Ik wil met deze challenge laten zien dat fietsen een laagdrempelige manier is om gezondheidwinst te boeken. Ik wil ook aandacht vragen voor meer voorrang voor de fietser! Ik ben wel eens eerder met een high speed fiets naar mijn werk gegaan, maar je ‘botst’ continue op de vele verkeerslichten. De ontwikkeling van snelfietsroutes in onze regio juich ik dan ook van harte toe!” 

“Mijn grootste uitdaging wordt het goed plannen van mijn agenda. Het moet logistiek kloppen. Tussendoor moet ik ook naar afspraken, dus ik moet het vervoer goed organiseren. “ 

Ronald laat zich aan het begin en aan het eind van de challenge testen. Rondom 23 mei, de ‘Fiets naar je werk dag’ zullen wij een update geven van zijn geboekte gezondheidswinst!

Ook een bijzonder fietsverhaal? Doe mee met de #IKfiets campagne in aanloop naar het NK Wielrennen in Ede. Verhalen zijn er om doorverteld te worden! Aanmelden kan via info@sportservice-ede.nl