“Lekker hard fietsen én vrienden maken!”

 “Vier jaar geleden wilde ik samen met mijn klasgenootje gaan sporten. In mijn omgeving was er nauwelijks sportaanbod voor mensen met een lichamelijke of motorische beperking. Omdat we zo graag wilden sporten, organiseerde mijn moeder samen met anderen een paar keer per jaar een sportinstuif. Via mijn therapeut kwam ik in aanraking met RaceRunning en hebben wij dit bij een instuif geïntroduceerd.”

 “RaceRunners zijn een soort driewieler-loopfietsen zonder pedalen en met een borststeun. Ik heb een eigen op maat gemaakte RaceRunner. Daarmee kan ik echt heel hard. Vorig jaar heb ik een zware ingreep aan mijn benen gehad. Nu zit ik in mijn herstelperiode en bouw ik weer langzaam op naar mijn oude conditie. Mijn doel? Aan een wedstrijd RaceRunning mee doen.”

 “Na die eerste instuif was iedereen enthousiast. Nu kun je iedere week RaceRunnen bij Climax. Ik heb inmiddels veel vrienden gemaakt. We hebben maar weinig woorden nodig om elkaar te begrijpen. Het samen kunnen fietsen maakt ons allemaal blij!”.

Ook een bijzonder fietsverhaal? Doe mee met de #IKfiets campagne in aanloop naar het NK Wielrennen in Ede. Verhalen zijn er om doorverteld te worden! Aanmelden kan via info@sportservice-ede.nl