De scholen zijn weer begonnen!

De scholen zijn weer begonnen!

27 augustus 2018

U heeft ze wellicht al zien hangen. De spandoeken langs de weg met daarop: ‘De scholen zijn weer begonnen’.

Scholen gaan weer open en dat gaat u merken in het verkeer. Wees daarom extra waakzaam, want kinderen moeten veilig naar school kunnen. Of ze nu zes of zestien jaar oud zijn.

Aan het begin van het schooljaar zijn kinderen vol van vakantieverhalen. Daardoor letten ze even wat minder op in het verkeer. Misschien moet u ook weer wennen om na lange tijd weer schoolgaande kinderen op de weg te zien. Ieder jaar vallen landelijk in deze periode twee keer zoveel slachtoffers in het verkeer dan in de rest van het jaar. Met de spandoeken maakt Veilig Verkeer Nederland u extra alert op scholieren in het verkeer. Want hoe beter iedereen rekening met elkaar houdt, hoe veiliger het verkeer.

Veilig naar school
Op basisscholen is veel aandacht voor verkeersveiligheid. Zo krijgen scholieren verkeersles en doen kinderen uit groep 7 of 8 vaak verkeersexamen. Ook bespreken leerkrachten met leerlingen bij de start van het schooljaar de (nieuwe) fietsroute. Daarnaast is er aandacht voor goede en minder goede gewoontes op de fiets. Denk aan het gebruik van mobieltjes in het verkeer. Ook in de omgeving van scholen ziet u dat er aandacht is voor veiligheid. Er zijn schoolzones, gekleurde attentiepalen en klaar-overs bij een aantal scholen.

Veilig, duurzaam en comfortabel
Gemeente Ede wil fietsen veiliger, comfortabeler en duurzamer maken. We verbeteren fietspaden en maken we verkeerssituaties veiliger. Op 8 oktober is de eerste fietslichtactie. In december volgen er nog twee. Zo wordt fietsen in Ede nog prettiger, maar vooral veiliger.