De scholen zijn weer begonnen!

De scholen zijn weer begonnen!

23 augustus 2017

Heb je ze al zien hangen. De spandoeken langs de weg met daarop: ‘De scholen zijn weer begonnen’.

Heb je ze al zien hangen. De spandoeken langs de weg met daarop: ‘De scholen zijn weer begonnen’. Ze herinneren je eraan om rekening te houden met kinderen die na de zomervakantie weer naar school gaan. Kinderen moeten veilig naar school kunnen. Of ze nu zes of zestien jaar oud zijn. Houd je ook rekening met schoolgaande kinderen?

Aan het begin van het schooljaar zijn kinderen vol van vakantieverhalen en spanning voor het nieuwe schooljaar. Veel kinderen lopen of fietsen een nieuwe route naar hun nieuwe school. Maar ook voor jou en andere verkeersdeelnemers is het weer wennen om na lange tijd weer schoolgaande kinderen op de weg te zien. Met de spandoeken maakt Veilig Verkeer Nederland je extra alert op scholieren in het verkeer. Want hoe beter iedereen rekening met elkaar houdt, hoe veiliger het verkeer.

Veilig naar school

Op basisscholen is veel aandacht voor verkeersveiligheid. Zo wordt er verkeersles gegeven en doen kinderen uit groep 7 of 8 vaak verkeersexamen. Op veel middelbare scholen wordt in de eerste twee weken van het nieuwe schooljaar met scholieren gesproken over de (nieuwe) fietsroute. En over de goede en minder goede gewoontes op de fiets. Denk bijvoorbeeld aan stimuleren van lopen en fietsen naar school en het gebruik van mobieltjes in het verkeer. Ook in de omgeving van de school ziet u dat er aandacht is voor veiligheid. Er zijn schoolzones, gekleurd straatmeubilair en klaar-overs bij een aantal scholen.