Extra controles op fietsen in Ede Centrum

Extra controles op fietsen in Ede Centrum

11 september 2020

De komende weken voeren de handhavers van gemeente Ede vaker controles uit op illegaal fietsen in het centrum.

De komende weken voeren de handhavers van gemeente Ede vaker controles uit op illegaal fietsen in het centrum. Ondernemers en voetgangers gaven bij de gemeente aan dat er nog te vaak scooters, brommers en fietsers rijden op plekken waar dat niet mag.

Sinds vorig jaar is er in het centrum een klein ‘rondje’ waar altijd gefietst mag worden: Molenstraat – Driehoek – Oude Kerkplein – Raadhuisplein – Achterdoelen – Arnhemseweg – Bevrijdingsplein – Nieuwe Stationsstraat – Marktstraat. Dit rondje sluit aan op de fietsroutes vanuit de omliggende woonwijken. Het rondje komt bovendien direct langs de stallingsruimtes die rondom de belangrijkste winkelstraten liggen.

Spandoeken
In het centrum staat op de verkeersborden duidelijk aangegeven waar men wel en niet mag fietsen. Op de Grotestraat mag u bijvoorbeeld ten zuiden van de Molenstraat nooit fietsen. Over de Achterdoelen mag u wel fietsen. Als geheugensteuntje hangen er sinds deze week spandoeken bij de ingangen van het voetgangersgebied. Het complete overzicht van straten waar in het centrum niet gefietst mag worden, ziet u hieronder:

Voetgangers
Wethouder Jan Pieter van der Schans: “In het voetgangersgebied geldt: afstappen en lopen. We delen liever geen boetes uit, maar we hebben dit gebied niet voor niets. Het gaat om de drukste plekken in het centrum waar we alle ruimte willen geven aan voetgangers. Zo kunnen alle bezoekers rustig winkelen of van de horeca genieten.’’

Boete
Een boete voor fietsen in het centrum kost 55 euro. Een boete voor snorfietsen of brommen kost 95 euro. In beide gevallen komt daar ook nog 9 euro administratiekosten bij.Kaart centrum Ede met rode lijnen waar je niet mag fietsen