Proef met uitzetten verkeerslichten in Bennekom

Proef met uitzetten verkeerslichten in Bennekom

28 januari 2020

Bij wijze van proef doven we de komende tijd de verkeerslichten op een Bennekoms kruispunt.

Op dit moment werken we aan de doorfietsroute Ede-Wageningen. We maken verschillende kruispunten veiliger en fietsers krijgen meer voorrang. Dat geldt ook voor het kruispunt Edeseweg – Molenstraat – Strooijweg in Bennekom. De komende tijd onderzoeken we of we het kruispunt  prettiger kunnen maken voor fietsers, door de verkeerslichten uit te zetten. Daarnaast verwachten we dat het verkeer hierdoor beter kan doorrijden.

Verkeerslichten uit
Op dit moment staan de verkeerslichten uit tussen 21:00 en 07:00 uur. Tijdens de proef zetten we de verkeerslichten drie weken lang ook overdag uit. Dat doen we tussen 9 en 29 maart. Om de proef veilig te laten verlopen, zijn de lijnen op de weg opnieuw geschilderd. Zo zijn de voorrangsregels duidelijk. Bij de verkeerslichten plaatsten we informatieborden met daarop een korte uitleg over waarom ze uit zijn.

Situatie in de gaten houden
Samen met experts op het gebied van verkeer houden we de situatie in de gaten. Dit doen we aan de hand van camerabeelden. Ook zijn we op verschillende tijdstippen op het kruispunt aanwezig. Als blijkt dat verkeer inderdaad beter door kan rijden en dat het kruispunt nog steeds veilig is, kijken we naar een nieuw kruispuntontwerp waarbij de verkeerslichten weg kunnen.