Verkeerstellingen in de omgeving van de Verlengde Maanderweg

Verkeerstellingen in de omgeving van de Verlengde Maanderweg

4 oktober 2018

Op maandag 8 oktober starten de eerste verkeerstellingen op de Verlengde Maanderweg

De Hakselseweg en de Verlengde Maanderweg worden in 2019 opnieuw ingericht. Twee werkgroepen van bewoners en belanghebbenden dachten mee over de herinrichting. Een van de wensen van de werkgroepen was meer inzicht in de verkeersontwikkeling in de omgeving van de Verlengde Maanderweg. Daarom start maandag 8 oktober de eerste van twee verkeersmetingen.

Op diverse straten in de wijk worden telslangen neergelegd. Deze slangen houden de intensiteit en de snelheid van het autoverkeer bij. De telslangen zullen twee weken blijven liggen. Eerder zijn al twee telpunten geplaatst om specifiek fietsers te tellen. Daarnaast ligt er een permanent telpunt op de Verlengde Maanderweg en wordt de overweg op de Kerkweg jaarlijks geteld in het algemene telprogramma.

Misschien heeft u meer telslangen in de buurt zien liggen. Zoals op de Kamperfoelielaan en Willem de Zwijgerlaan. Deze horen bij een grote tellingsactie van de provincie Gelderland, die in de hele provincie onderzoek doet naar het fietsgebruik.

De tweede meting van het verkeer op de Verlengde Maanderweg wordt ingepland in 2020, nadat de werkzaamheden zijn uitgevoerd.