Volop fietsplezier tijdens de Fietsinformatiedag

Volop fietsplezier tijdens de Fietsinformatiedag

16 april 2019

Op donderdag 2 mei 2019 organiseert de Fietsschool een Fietsinformatiedag voor senioren.

Op donderdag 2 mei 2019 organiseert de Fietsschool een Fietsinformatiedag voor senioren. De dag wordt georganiseerd met de gemeente Ede en Sportservice Ede. Het is een unieke eendaagse cursus voor 65-plussers die met plezier willen blijven fietsen. De dag is in Sportcafé De Peppel aan de Peppelensteeg 1A, 6715 CV in Ede. De kosten zijn 5 euro, inclusief koffie, thee en een lunch. Aanmelden kan telefonisch bij de Fietsersbond via telefoonnummer 030 – 291 81 71 of via www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen.

Handig en gezond

De fiets is een handig en gezond vervoermiddel. Met de fiets kun je zo makkelijk even boodschappen doen, een bezoekje afleggen of een lekker tochtje maken in de natuur. Daarom verzorgt de Fietsschool van de Fietsersbond deze cursusdag voor oudere fietsers. Gezond en veilig blijven fietsen, daar gaat het om.

Programma

Tussen 9.30 en 15.30 uur is er een gevarieerd programma, zoals een fietsenmaker met tips, fietsgymnastiek, uitleg over de lokale verkeerssituatie, een fietsparcours en een korte fietstocht door de buurt. Tot slot komt de wethouder of ambtenaar van de gemeente, voor informatie over het lokale verkeersbeleid en het beantwoorden van vragen daarover. De ervaring leert dat deze cursusdag leerzaam, interessant en bovenal gezellig is.