Doorfietsroute Ede-Wageningen

Infraproject

Doorfietsroute Ede-Wageningen

De gemeenten Ede en Wageningen werken aan plannen om een doorfietsroute te ontwikkelen tussen Ede-Centrum en Wageningen-Centrum.

Wat is een doorfietsroute?

Een doorfietsroute is een directe verbinding met zoveel mogelijk voorrang voor fietsers, vlak asfalt, weinig obstakels en weinig hinder van ander verkeer. Hierdoor fietst u snel en makkelijk van en naar uw bestemming. Zo’n fietsroute wordt ook wel Snelle Fietsroute genoemd. Hopelijk laten hierdoor meer mensen de auto staan voor hun reizen tussen Ede en Wageningen.

In 2018 is de route door Bennekom verder uitgewerkt. De opmerkingen die we van inwoners en de verschillende belangengroepen hebben ontvangen, zijn hier in meegenomen. Daar zijn we blij mee. Naar aanleiding van de inloopbijeenkomsten in oktober 2018 zijn nog enkele aanpassingen in het voorlopig ontwerp van de route doorgevoerd, zo is de variant met tweerichtingenfietspad tussen Freule van Wassenaerlaan – van Balverenweg vervallen. De tekening van het aangepaste ontwerp vindt u bovenaan deze pagina.

In juni 2020 gaven wij live een online presentatie over het voorlopige ontwerp voor het Bennekomse deel van de fietsroute. U kunt de uitzending terugkijken via YouTube. Tijdens de uitzending kwamen ook veel vragen binnen. De vragen en antwoorden vindt u in dit document (pdf, 163 KB). Kijk op www.ede.nl/doorfietsroute-ew voor de planning en laatste informatie.

Achtergrondinformatie