Fiets MONO

Educatieproject

Fiets MONO

Afleiding in het verkeer door mobieltjes en koptelefoons vormt een steeds groter risico bij ongelukken met jongeren in het verkeer. Daarom geeft Veilig Verkeer Nederland (VVN) gastlessen op school.

Planning

Jaarlijks

Afleiding in het verkeer door mobieltjes en koptelefoons vormt een steeds groter risico bij ongelukken met jongeren in het verkeer. Daarom geeft Veilig Verkeer Nederland (VVN) gastlessen op school, om kinderen bewust te maken van de gevaren van het gebruik van een mobieltje in het verkeer.

De gastlessen worden gegeven op verschillende scholen in de gemeente Ede (groep 7 en 8). Leerlingen maken tijdens de gastles in discussievorm kennis van de risico’s van het gebruik van hun mobiel op de fiets. Wat vinden ze zelf belangrijke afwegingen? Ook proberen ze klasgenoten te overtuigen met argumenten voor veilig mobielgebruik in het verkeer. De klas vult gezamenlijk een afsprakenposter in. Alle leerlingen ontvangen een kaart waarop ze zelf een afspraak schrijven over hun mobielgebruik op de fiets. Deze afsprakenkaart nemen ze mee naar huis zodat ze dit met hun ouders/verzorgers kunnen bespreken.