Fietsstraat parallelweg (west) Keesomstraat

Infraproject

Fietsstraat parallelweg (west) Keesomstraat

De Fietsersbond en Gemeente Ede willen dat de parallelweg van de Keesomstraat toegankelijk wordt voor fietsverkeer in twee richtingen en dat de verkeersveiligheid beter wordt.

Fietsers op de westzijde van de Keesomstraat kunnen op dit moment tussen de Frankeneng en Einsteinstraat voor het grootste deel in één richting fietsen. De spoortunnel voor fietsers aan de westzijde is wel geschikt om in twee richtingen te fietsen. Veel fietsers bezoeken scholen of sportterreinen op de Peppelensteeg die aan de noordzijde van het spoor liggen. Zij moeten nu een stukje omfietsen om bij de tunnel te komen. Vooral scholieren zorgen voor onveilige situaties, omdat zij tegen de richting in over de Keesomstraat en tussen bedrijven door fietsen .

De Fietsersbond en Gemeente Ede willen dat de parallelweg van de Keesomstraat toegankelijk wordt voor fietsverkeer in twee richtingen en dat de verkeersveiligheid beter wordt. Dit is daarom opgenomen als project in het Fietsplan van Gemeente Ede.

Schetsontwerp bekijken

Inmiddels zijn er tijdens de coronaperiode gesprekken gevoerd met bedrijven langs de parallelweg om de verkeersveiligheid, doorstroming en hun gebruik van de weg te bespreken. Alle verzamelde informatie en wensen hebben we gebruikt bij het maken van een schetsontwerp. U bekijkt de schets hierboven bij de bijlagen. Ook ligt het op dit moment ter inzage bij de bedrijven langs de parallelweg.

Fietsstraat

Het voorstel is om van de parallelweg aan de westzijde van de Keesomstraat een fietsstraat te maken. De maximumsnelheid is dan dertig kilometer per uur. Fietsers mogen in twee richtingen rijden, autoverkeer in één richting. Bij het kruispunt met de Einsteinstraat is de fietsoversteek ook in twee richtingen. De ingang aan de noordzijde krijgt een niet-steile inrit. Tot slot komt er extra groen terug op de delen waar de weg versmald wordt.

Planning

De huidige planning is om het project in het tweede kwartaal van 2021 uitgevoerd te hebben.