Fietsvriendelijkheid Parkeerring

Onderzoek

Fietsvriendelijkheid Parkeerring

Binnen het project “Fietsvriendelijkheid Parkeerring” werd in 2018 onderzoek gedaan naar de wenselijkheid en mogelijkheid om de centrumring van Ede fietsvriendelijker in te richten.

Planning

2018

De Parkeerring

De Parkeerring omsluit het centrum van Ede via de Molenstraat, Raadhuisstraat, Klinkenbergerweg, Ericalaan, Stationsweg en Telefoonweg. Deze ring is van groot belang voor de bereikbaarheid van het centrum van Ede, voor zowel auto- als fietsverkeer. De laatste jaren neemt het fietsverkeer flink toe en is de beschikbare ruimte voor de fiets steeds minder toereikend.

Project Fietsvriendelijkheid Parkeerring

Binnen het project “Fietsvriendelijkheid Parkeerring” werd in 2018 onderzoek gedaan naar de wenselijkheid en mogelijkheid om de centrumring van Ede fietsvriendelijker in te richten. De uitkomsten van dit onderzoek worden gebruikt als input voor andere projecten van zowel het Programma Levendig Centrum als het Fietsplan, zoals de herinrichting Telefoonweg en de aan te passen kruispunten Halte, Stationsweg en Maanderplein.

Naar aanleiding van het onderzoek zijn een aantal snel uitvoerbare aanpassingen gedaan, die eenvoudig zorgen voor een fietsvriendelijkere parkeerring rondom het centrum:

  • ophalen van weggesleten fietssymbolen
  • extra fietsstrookmarkeringen
  • verwijderen of verhogen attentiewaarde obstakels

Fietsparkeerring

Rotonde met obstakel

Rotonde zonder obstakel

Voorbeeld fietssymbool