Kruispunt Molenstraat – Commandeursweg in Bennekom

Infraproject

Kruispunt Molenstraat – Commandeursweg in Bennekom

Het kruispunt Molenstraat-Commandeursweg in Bennekom wordt verkeersveiliger gemaakt.

Planning

2019

De gemeente Ede start op 2 september met werkzaamheden aan het kruispunt Molenstraat – Commandeursweg in Bennekom. Op het kruispunt wordt een rotonde met fietsstroken aangelegd. We vergroten hiermee de veiligheid voor fietsers. Daarnaast verbeteren we de oversteek voor fietsers, voetgangers en auto’s. Het groen om het kruispunt wordt vernieuwd en de verlichting wordt aangepast. De werkzaamheden zijn half oktober klaar.

Omleidingsroute

Tijdens de werkzaamheden wordt het doorgaande verkeer omgeleid via de Dr. W. Dreeslaan, Van Balverenweg aan de westzijde en de Edeseweg aan de oostzijde. Deze route wordt met omleidingsborden aangegeven.

Omleiding bus

In verband met de werkzaamheden aan Molenstraat en Commandeursweg rijden de buslijnen 86 en 653 en gewijzigde route. Zie onderstaande kaartje in bijlage 1.

  • Tijdelijk te vervallen halten: Heidelaan, Strooijweg, Molenstraat en Hof van Sint Pieter
  • Tijdelijk nieuwe halten: Molenstraat en Achterstraat

Op www.keolis.nl vindt u de meest actuele informatie.

Inloopbijeenkomst

We organiseren een inloopbijeenkomst op donderdag 22 augustus 2019 tussen 19.00 en 21.00 uur in groepsrestaurant A&A Altijd Aangenaam (Veenderweg 3 in Bennekom). Tijdens deze bijeenkomst bent u van harte welkom om het definitieve plan en de verkeersmaatregelen te bekijken. Ook kunt u uw vragen stellen aan medewerkers van de gemeente Ede en aan aannemer KWS.

Samen met bewoners

De voorlopige schetsplannen zijn getoond op een inloopavond op dinsdag 19 juni in zalencentrum de Brink in Bennekom. Direct omwonenden en enkele belangengroepen zijn hiervoor uitgenodigd. In de bijlage vindt u een afbeelding van het schetsontwerp van de rotonde. Daarnaast vindt u de bijlage met een de analyse van het huidige kruispunt. De opmerkingen die gemaakt zijn op 19 juni kunnen aanleiding zijn om het ontwerp iets aan te passen.